25 Haziran 2013 Salı

YİNE AB YİNE YALAN DOLAN


SON DAKİKA: AB ile Türkiye 22. faslın müzakereye açılması kararını aldı

Avrupa Birliği, Türkiye ile 22. faslın müzakereye açılması kararını aldı. Fakat Almanya’nın teklif ettiği gibi, fasıl yarın yerine 4 ay sonra açılacak.
Avrupa Birliği ile yeni fasılların açılması konusunda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,”Westerwelle ile sadece dün 4 kez görüştüm. 22.30’da yaptığım görüşmede metin üzerinde mutabık kalmıştık. Olumlu gelişmeler kaydedildi. Müzakere başlığının açılmasına yönelik engel görmüyoruz” dedi.
Dışişleri: Bir fasıl açılması yetersiz ancak doğru yönde atılmış adım
Bugün toplanan AB Genel İşler Konseyi’nde, Türkiye ile müzakere sürecinde “Bölgesel Politikalar ve Yapısal Araçların Koordinasyonu” başlıklı 22. faslın açılmasına karar verildi. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, karardan duyulan memnuniyet ortaya konarak, “Katılım müzakerelerinde uzun süredir yaşanan durgunluk nedeniyle zor bir dönemden geçmekte olan AB ile ilişkilerimiz açısından bu yetersiz ancak doğru yönde atılmış bir adımdır.” denildi.
Hükümetlerarası Konferans’ın ise Komisyon’un yıllık Türkiye İlerleme Raporu’nu sunmasının ardından bilahare belirlenecek bir tarihte toplanacağı kaydedildi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Türkiye-AB ilişkileri, geçmişi 50 yıllık bir sürece dayanan çok yönlü ve köklü ilişkiler manzumesidir. Üyelik müzakereleri bu ilişkinin temel unsurlarından birini teşkil etmiş ve Hükümetimizin de stratejik bir tercihi olagelmiştir.
AB üyesi ülkelerin katılım müzakerelerinde ahde vefa ilkesine uygun davranmalarını önemle bekliyoruz.
Türkiye 2005 yılında başladığımız müzakere süreci kapsamında siyasi ve ekonomik kriterlere tam uyum sağlama yönünde, karşısına çıkarılan tüm engellemelere rağmen, adımlarını kararlılıkla atmaya devam edecektir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder